جمعه , 7 اردیبهشت 1403

 برنامه نویسی چیست؟ + بررسی تفاوت های برنامه نویسی و طراحی سایت

برنامه نویسی و طراحی سایت دو مقوله و دانش جدا از هم اما مرتبط هستند. برای بسیاری از افراد که به نوعی با راه اندازی سایت روبرو شده اند همواره این سوال مطرح است که تفاوت میان این دو مقوله چیست؟ آیا برای طراحی سایت باید از نحوه برنامه نویسی نیز سر در بیاوریم؟ این سوالات و بسیاری سوالات دیگری مطرح هستند که باید به آنها جواب داد. در حقیقت تفاوت های میان این دو انقدر محرز و مشخص هستند که نیازی به یادآوری و ذکر آن ها نیست.بسیاری از کارشناسان این حوزه سعی کرده اند تفاوت ها را به صورت منطقی و با بیان استدلال توضیح دهند. آن ها سعی می کنند به این طریق هیچ گونه ابهامی را در این رابطه باقی نگذارند. هر چند باز هم برخی برنامه نویسی را طراحی سایت می دانند و در تفکیک این دو مورد دچار اشتباه می شوند.


فهرست مطالب


برنامه نویسی چیست؟

برنامه‌نویسی یک روش حل مسئله به کمک کامپیوتر است. فرض کنید که وارد بانک می‌شوید و کدملی خود را به متصدی بانک اعلام می‌کنید. متصدی به کمک تنها یک کد تمامی اطلاعات حساب بانکی شما را پیدا می‌کند. مشخصات شما، گردش‌های مالی، موجودی و ….این امکان به کمک برنامه‌نویسی ایجاد شده است. سیستمی که برای بانک طراحی شده با دریافت کدملی شما، اطلاعات شما را از میان میلیون‌ها اطلاعات دیگر پیدا کرده و در قالب جداول نمایش می‌دهد.

در واقع یک تیم برنامه‌ نویسی این سیستم را به این صورت برنامه‌نویسی کرده‌اند. بنابراین می‌توان گفت برنامه‌نویسی یک علم است که به کمک آن می‌توان به کامپیوتر دستوراتی برای اجرا داد. دستورات را در قالب کدهایی به کامپیوتر می‌دهیم این اطلاعات و دستورات در مغز کامپیوتر (CPU) پردازش می‌شوند و خروجی کار به کاربر نمایش داده می‌شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله فناوری اطلاعات یا IT چیست را بخوانید.

هوش مصنوعی و برنامه نویسی هوش مصنوعی چیست؟ + معرفی بهترین زبان برنامه نویسی برای هوش مصنوعی

جالب است بدانید کامپیوتر‌ها زبان‌ انسان‌ها را درک نمی‌کنند. آنها تمامی اطلاعات را به صورت اعداد صفر و یک می‌بینند! یک برنامه‌نویس به کمک یک زبان برنامه‌نویسی منظور خود را به یک نرم افزار منتقل می‌کند. این دستورات به کدهای ۰ و ۱ تبدیل می‌شوند و کامپیوتر آنها را درک کرده و پردازش می‌کند!

کاربرد برنامه‌نویسی چیست؟

اگر می‌پرسید برنامه نویسی در کجا کاربرد دارد؟ بهتر است بگویم همه جا! امروزه تمامی سیستم‌هایی که اندکی هوشمند به نظر می‌رسند برنامه‌نویسی شده‌اند!

کاربرد برنامه‌نویسی

به گوشی موبایل خود نگاه کنید. برای تمام فعالیت‌هایی که این گوشی انجام می‌دهد (فرستادن پیام، گرفتن عکس، پخش ویدیو و…) برنامه‌ای نوشته شده است. تک تک نرم‌افزار‌هایی که در آن نصب کرده‌اید توسط برنامه نویس‌ها کدنویسی شده است.حتی ماشین لباسشویی، یخچال‌های هوشمند هم دارای برنامه‌هایی هستند که از قبل طراحی شده‌اند. پس با در نظر گرفتن این نکات می توان متوجه شد که برنامه‌نویسی علمی است که در تمامی علوم و صنایع دیگر به کاربرده می‌شود.

طراحی سایت چیست؟

پیش از پرداختن به تفاوت های میان برنامه نویسی و طراحی سایت لازم است شرح مختصری از این دو ارائه دهیم. طراحی سایت مربوط به کد نویسی و طراحی و دیزاین سایت است. به این نحو که طراحان کارکرد های سایت را بر اساس نیاز کاربر پایه ریزی می کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله برنامه نویسی هوش مصنوعی چیست را بخوانید.

طراحی سایت شامل سه بخش اصلی و مهم می شود که عبارتند از:

  •  کدهای قسمت سرور.
  •  تکنولوژی پایگاه داده.
  •  کد های بخش کاربر یا کلاینت.
فناوری اطلاعات یا IT چیست؟ + بررسی تاثیرات و کاربردهای آی تی در کسب و کار و توسعه ی کشور

بررسی قسمت های تشکیل دهنده طراحی سایت

هر گاه افراد بخواهند تفاوت های میان برنامه نویسی و طراحی سایت را بیان کنند ابتدا به قسمت های تشکیل دهنده طراحی سایت می پردازند. این کار باعث درک بهتر تفاوت های میان این دو می شود. به طور کلی طراحی سایت به دو قسمت Front-End و Back-End دسته بندی شده است.

طراحی سایت

قسمت فرانت اند شامل نکات و مواردی می شود که توسط کاربر قابل مشاهده هستند. مواردی که با هر بار استفاده از سایت به صورت مستقیم با آن ها در ارتباط هستند. قسمت بک اند قسمت دیگری از طراحی‌سایت است که به بخش های سرور سایت مربوط می شود. این قسمت، قسمت پنهان طراحی‌سایت نام دارد. زیرا کاربر آن را مشاهده نمی کند و به صورت مستقیم با آن سروکار ندارد.

تفاوت های کلیدی و اساسی میان برنامه نویسی و طراحی سایت چیست؟

در بیان تفاوت های برنامه نویسی و طراحی‌سایت لازم است توضیح کوتاهی نیز درباره برنامه نویسی داشته باشیم. برنامه نویسی کاربردهای بسیاری دارد. به عنوان مثال می توان از آن در طراحی اپلیکیشن، ساخت وب و نرم افزار و همچنین طراحی سایت بهره گرفت. برای انجام فرایند برنامه نویسی به زبان های برنامه نویسی، الگوریتم ها و اطلاعات دامنه اپلیکیشن نیاز است. در واقع آن چیزی که مربوط به اجرای این موارد می شود برنامه نویسی نام دارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله طراحی سایت ریسپانسیو چیست را بخوانید.

با درک این اهداف می توان به خوبی تفاوت های میان برنامه نویسی و طراحی‌سایت را بیان کرد. برخی از مهم ترین این تفاوت ها عبارتند از:

  •  انجام صحیح اجرای الگوریتم ها.
  • آموزش راه اندازی سایت وردپرس و طراحی سایت با وردپرس
  •  در دسترس بودن دائمی برنامه و قابل خواندن بودن آن.
  • کارکرد برنامه متوقف نشود و همچنان به کار خودش ادامه دهد.
  •  تمرکز منطقی بر روی سخت افزار و حافظه در جهت بهینه سازی برنامه.
زبان برنامه نویسی perl چیست؟ + همه‌ی آنچه که باید در مورد زبان برنامه‌نویسی پرل بدانید

قسمت های تشکیل دهنده طراحی سایت چیست؟

تفاوت های قابل ذکر درباره برنامه نویسی و طراحی‌سایت شامل ۸ مورد بسیار مهم می شوند. هر کدام از این موارد در بخشی از این دو قابل مشاهده و بررسی می باشند. این تفاوت ها شامل موارد ذیل می باشند:

  • طراحی سایت تنها مختص به سایت است. در حالی که برنامه نویسی در موارد متعدد و بی شماری به استثنای طراحی سایت قابل استفاده است.
  • برای اجرای طراحی سایت فرد طراح باید دارای مهارت و خلاقیت بصری باشد و ریزه کاری های بسیاری را برای ظاهر سایت در نظر بگیرد. در حالی که در برنامه نویسی به کدنویسی و دانش فنی نیاز است. اگر برنامه نویسی برای سایت باشد شخص برنامه نویس کاری به تزیین و شکل ظاهری سایت ندارد.
  • طراحی سایت در حوزه اینترنت و اینترانت مطرح است اما برنامه نویسی مربوط به طرح ریزی و برنامه ریزی و اجرای برنامه می باشد.
راه اندازی سایت
  • طراحی سایت به بخش ظاهری سایت مربوط می شود اما برنامه نویسی مربوط به عملکرد ها و کارکرد های سایت است و بسیار کلی و جامع تر از طراحی سایت است.
  • برای انجام طراحی سایت به زبان هایی مانند HTML، Flash نیاز است در حالی که برای برنامه نویسی باید به سراغ زبان های اسکریپت نویسی مانند Java Script، PHP، ASP و غیره رفت.
  • در انجام طراحی سایت تمرکز بیشتر بر روی احساس مخاطب به هنگام استفاده از سایت است اما در برنامه نویسی تمرکز بیشتر بر روی عملکرد ها و کارایی مناسب داخلی سایت است.
  • در پردازش برنامه نویسی زمان در اولویت قرار دارد ولی کارکرد، امنیت و قابل اطمینان بودن حرف اول را در طراحی سایت می زنند.
  • در طراحی سایت بحث فروش محصولات و ارائه خدمات بسیار مهم است و بیشتر به آن پرداخته می شود در حالی که در برنامه نویسی کیفیت مد نظر قرار می گیرد.
طراحی سایت ریسپانسیو چیست؟

چه اهدافی در برنامه نویسی دنبال می شوند؟

علاوه بر تفاوت های ذکر شده میان برنامه نویسی و طراحی‌سایت موارد دیگری وجود دارند که کارشناسان و متخصصان این حوزه آن ها را کلیدی ترین تفاوت ها معرفی کرده اند. این موارد به قرار ذیل می باشند:

  • برنامه نویسی از قدمت بیشتری برخوردار است و در اغلب موارد رد پا و اثر آن دیده می شود. این در حالی است که طراحی سایت دانش جدیدی است که طی سال های اخیر مورد استفاده قرار گرفته است.
  • طراحی سایت اعمالی است که باید در بخش های فرانت یا کراینت و بک یا سرور انجام بگیرد اما برنامه نویسی اجرا کننده دستورات و کارها است.
  • در برنامه نویسی چیزی به عنوان طراحی سایت مطرح نیست و شخصی که به عنوان برنامه نویس فعالیت می کند ممکن است اطلاعاتی درباره طراحی سایت نداشته باشد. در طراحی سایت اما قضیه متفاوت است. زیرا این مقوله ترکیبی از مهارت های برنامه نویسی و راه اندازی سایت است.

نکته: برنامه نویسی و طراحی‌سایت هر کدام به بخش های مختلف و متفاوتی تقسیم می شوند. بنابراین نمی توان به دلیل بررسی همزمان هر دو مقوله و ارتباط بخش هایی از طراحی‌سایت به برنامه نویسی آن ها را یکی دانست. زیرا این دو مفهوم از ریشه و بنیاد با هم متفاوت بوده و در تضاد می باشند.

نتیجه گیری

اگر بخواهیم بحث تفاوت های موجود میان برنامه نویسی و طراحی‌سایت را جمع بندی کنیم باید بگوییم که این دو مفهوم به طور مشخص و معلوم به یکدیگر مرتبط هستند. با این حال اگر اندکی ریز بین باشید و با دانش برنامه نویسی یا طراحی‌سایت آشنا باشید تفاوت های بارز این دو را به خوبی مشاهده و درک خواهید کرد.‌ قطعا یکی دانستن این دو مفهوم کاری منطقی و درست نیست.زیرا مقوله برنامه نویسی بسیار پیچیده و گسترده است و تنها شامل سایت نمی شود. بلکه در حوزه ها و موارد بسیاری کاربرد دارد و افراد ار چند تلاش کنند باز هم نمی توانند به تمام بخش های برنامه نویسی احاطه کنند. البته نباید فراموش کرد که طراحی‌سایت نیز چندان ساده و پیش پا افتاده نیست و برای فراگیری دانش آن باید سال ها تلاش کرد.

تنظیمات تسکبار ویندوز

سخن پایانی

شما در این مقاله با طراحی سایت و برنامه نویسی آشنا شدید. همچنین از تفاوت های آنها آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

آیا برنامه نویسی درآمد دارد؟

با توجه به رشد تکنولوژی و توسعه صنعت نرم افزار طبیعتا مشاغل مرتبط با حوزه برنامه نویسی از جذاب‌ترین و پر رونق‌ترین مشاغل دنیا خواهند بود. در حال حاضر در ایران تعداد نیروی متخصص برنامه نویس به نسبت تقاضای شرکت‌ها برای استخدام کم است. و این یک فرصت خیلی خوب است که شما برای یادگیری این مهارت وقت بگذارید و متخصص شوید تا به راحتی بتوانید جذب بازار کار شوید و درآمد کسب کنید.بنابرین با آموزش برنامه نویسی می‌توانید به درآمد خوبی برسید.

چرا برنامه نویسی درآمد بالایی دارد؟

برنامه نویسی فرصت‌های جذاب خیلی زیادی را ایجاد می‌کند که باعث افزایش درآمد می‌شود. در حال حاضر در ایران به شدت کمبود نیروی متخصص برنامه نویس داریم. شرکت‌ها تقاضای خیلی زیادی برای نیروهای برنامه نویس متخصص دارند و حقوق‌های خیلی بالایی برای این نیروها پرداخت می‌کنند.از جمله فرصت‌هایی که برنامه نویسی ایجاد می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. برنامه نویسی فریلنسری 2. راه‌اندازی کسب و کار شخصی 3. مهاجرت با شغل برنامه نویسی

پیشنهاد ما به شما

زبان برنامه نویسی پرل

زبان برنامه نویسی perl چیست؟ + همه‌ی آنچه که باید در مورد زبان برنامه‌نویسی پرل بدانید

زبان Perl یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که در ابتدا برای دستکاری متن‌ها …

دیدگاهتان را بنویسید