جمعه , 10 فروردین 1403
اینترنت اشیا در زنجیره تامین

بررسی کاربرد اینترنت اشیا در زنجیره تامین + معرفی استفاده از اینترنت اشیا در زنجیره تأمین در بخش های مختلف صنعت

اینترنت اشیا علاوه بر اینکه یک فناوری انقلابی برای همه صنعت هاست؛ توانایی بالقوه خود را در فرآیندهایی مانند زنجیره تأمین نیز نشان داده است. برنامه های کاربردی مدیریت، پیش بینی و نظارت به مدیران کمک می کند تا بهره وری عملیاتی توزیع شرکت خود را بهبود بخشیده و شفافیت را در تصمیم گیری های خود افزایش دهند. بنابراین بیش از همیشه مزایای استفاده از اینترنت اشیا در زنجیره تامین نمایان شده است.چرا که طیف وسیعی از برنامه های اینترنت اشیا در مدیریت زنجیره تأمین استفاده می شود. این امر ردیابی و نظارت بر کالاها را تسهیل کرده و شفافیت بیشتری در روند ارتباطات و برنامه ریزی ها ایجاد می کند. تمام زمینه های فرآیند پیچیده زنجیره تامین را می توان با اینترنت اشیا بهبود بخشید. در این مقاله، در مورد تأثیر IoT در زنجیره تأمین بیشتر توضیح خواهیم داد.


فهرست مطالب


بررسی کاربرد اینترنت اشیا در زنجیره تامین

پیگیری و نظارت برخی از اهداف اصلی استقرار اینترنت اشیا در مدیریت زنجیره تأمین است. این فناوری به مدیران انبار و ناوگان امکان می دهد تا محموله و موجودی خود را پیگیری کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله امنیت اینترنت اشیا را بخوانید. با این وجود ، اینترنت اشیا بیشتر از این برای زنجیره تامین پتانسیل دارد. در اینجا دلایل بیشتری برای استفاده از اینترنت اشیا در SCM آورده شده است:

انواع پروتکل های اینترنت اشیا

ردیابی موقعیت مکانی محموله ها در زمان واقعی

اینترنت اشیا جریان منسجمی از داده ها را در زمان واقعی در مورد موقعیت محصول و محیط حمل و نقل به مدیران ارائه می دهد. به این ترتیب اگر کالا در مسیر نامناسب حمل شود و بتوانید بر تحویل کالاهای آماده و مواد اولیه نظارت داشته باشید، به شما هشدار داده می شود.

نظارت بر وضعیت ذخیره سازی محصول در زمان حمل و نقل

به لطف حسگرهای محیطی، مدیران می توانند شرایط حمل و نقل را ردیابی کرده و به طور فعالانه به تغییرات پاسخ دهند. به عنوان مثال، یکی از رایج ترین راه حل های اینترنت اشیا در زنجیره تامین، نمایش اطلاعات مربوط به دمای داخل خودرو، فشار، رطوبت و سایر عواملی را که می تواند یکپارچگی محصول را به خطر بیاندازد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع پروتکل های ارتباطی را بخوانید. همچنین می توان این شرایط را به صورت خودکار تنظیم کرد.

نظارت بر وضعیت ذخیره سازی محصول در زمان حمل و نقل در زنجیره تامین

پیش بینی حرکت و ورود محصول در زنجیره تأمین

مدیران از دستگاه های اینترنت اشیا و سیستم های تجزیه و تحلیل داده برای بهبود کیفیت تصمیم گیری و افزایش دقت پیش بینی های تحویل استفاده می کنند. به لطف ردیابی در زمان واقعی، شرکت ها قادر به نظارت بر کالاها در هنگام حمل و نقل و پیش بینی تحویل و همچنین پیش بینی و کاهش خطرات مرتبط با تأخیر هستند.

قرار دادن کالاها در انبار مربوطه از زنجیره تامین

یکپارچه سازی سیستم های مدیریت زنجیره تامین مبتنی بر اینترنت اشیا از مهم ترین روندهای فناوری در انبار است. مزایای آن از افزایش کارایی فرآیندهای انبار گرفته تا مدیریت بهتر موجودی کالا و ایمنی کارکنان را شامل می شود. به عنوان مثال به لطف ردیاب های مکان در زمان واقعی، کارمندان در محل به راحتی می توانند کالاها را پیدا کنند و به راهروی دقیق یک محصول خاص سریع تر برسند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله هوشمند سازی صنعت برق را بخوانید. در این حالت ، اینترنت اشیا گردش کار و عملکرد یکپارچه را امکان پذیر می کند که دستیابی به آن در غیر این صورت غیرممکن است. علاوه بر این ، اینترنت اشیا همراه با هوش مصنوعی انبار را به طور کامل اتوماسیون می کند.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS چیست و چه کاربردی دارد؟

بهبود برنامه ریزی های احتمالی

اینترنت اشیا و تجزیه و تحلیل داده ها به مدیران زنجیره تامین کمک می کند تا با در نظر گرفتن ترافیک وآب و هوا، برای حوادث احتمالی و یا سایر وقایع ایجادکننده تأخیر در مسیرها برنامه ریزی کنند. اینترنت اشیا کلیه داده های مورد نیاز برای تهیه برنامه های احتمالی انعطاف پذیر و رسیدن به علت تأخیرهای موجود را کنترل می کند. این فناوری بلافاصله هشدارهای لازم را به مدیران زنجیره تأمین ارائه می دهد.

استفاده از اینترنت اشیا در زنجیره تأمین در بخش های مختلف صنعت چگونه است؟

مدیریت زنجیره تأمین یک حوزه چند وجهی است. در طول تحویل، ده ها عملیات به طور همزمان انجام می شود و برای مدیران لازم است که از طریق اینترنت اشیا آنها را ساده کنند. در اینجا نحوه ارتباط اینترنت اشیا و زنجیره تامین را از جنبه های مختلف مدیریت زنجیره تامین، ارتباطات، تدارکات، ذخیره سازی، حمل و نقل و سایر موارد بررسی می کنیم.

1- مدیریت دارایی در زنجیره تامین

سیستم های اینترنت اشیا نظارت و مدیریت دارایی را تسهیل می کنند. به جای ثبت دستی داده ها یا استفاده از دستگاه های قدیمی، مدیران اکنون می توانند برای به روزرسانی وضعیت کلیه دارایی ها کاملاً به نرم افزار اعتماد کنند.

اینترنت اشیا در زنجیره تامین

مشابه ردیابی دارایی در خرده فروشی، فناوری متصل مانند سنسورها ، برچسب های RFID ، چراغ راهنما و مواد هوشمند امکان ردیابی بدون دردسر هر مورد را فراهم می کند و به مدیران زنجیره تامین کمک می کند تا دسترسی فوری به اطلاعات کلیدی در مورد هر تحویل، از جمله محتویات بسته و ذخیره سازی را به دست آورند.

درباره هویت و شهر هوشمند + پنج روند رو به رشد شهرهای هوشمند در سال 2018

2- اتوماسیون در زنجیره تأمین

کاربردهای زیادی از اینترنت اشیا در مدیریت زنجیره تأمین وجود دارد که به اتوماسیون عملیات انبار، نظارت بر وضعیت انبار و کنترل از راه دور کمک می کند. اتوماسیون زنجیره تامین به مدیران انبار کمک می کند تا بهره وری را افزایش دهند، هزینه ها را کاهش دهند و انعطاف پذیری را بالا ببرند.

3- بهبود مدیریت منابع در زنجیره تامین

سیستم های متصل داده های مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل پیش بینی را در مراحل مختلف زنجیره تأمین (تشخیص خرابی تجهیزات ، پیش بینی تعمیر و نگهداری و غیره) جمع آوری می کنند. قدرت تجزیه و تحلیل و پیش بینی اینترنت اشیا به طور گسترده ای برای بهبود مدیریت منابع بسیاری از صنایع استفاده می شود. فقط با توانایی پیش بینی خرابی سیستم ، مدیران زنجیره تامین و انبار به طور قابل توجهی خرابی را کاهش می دهند، از این رو در هزینه های زیادی صرفه جویی می کنند.

4- حفظ محیط زیست در زنجیره تامین

در یک زنجیره تأمین هوشمند، اینترنت اشیا یکی از فناوری هایی است که به مدیران کمک می کند تا از قوانین زیست محیطی و محدودیت های انتشار در حال حاضر پیروی کنند.

 حفظ محیط زیست

با استفاده از حسگرهای مختلف اینترنت اشیا برای مدیریت زنجیره تأمین و ردیابی دارایی ، آنها اکنون می توانند تصویری دقیق از نحوه استفاده از منابع مانند برق و آب را به دست آورند و استراتژی های سبز و ابتکارات زیست محیطی را پیاده سازی کنند.

معرفی برخی دیگر از مزایای اینترنت اشیا در زنجیره تأمین

  • ابزارهای هوشمند برنامه ریزی مسیر و فناوری های ردیابی اینترنت اشیا سرعت کلی زنجیره تأمین را به طور تصاعدی افزایش می دهند.
  • همه طرف های درگیر در چرخه زنجیره تأمین به داده های مربوطه دسترسی دارند و می توانند به سرعت و با دقت مسائل را برطرف کنند.
  • اینترنت اشیا بینش مفصلی در مورد گردش کالا برای مدیران فراهم می کند.
  • ترکیب اینترنت اشیا و مدیریت زنجیره تامین روش خوبی برای خرده فروشان است تا بتوانند در مورد محصولات ، مشتریان و تقاضای خود اطلاعات بیشتری کسب کنند و استراتژی های مربوطه را بسازند.
  • اینترنت اشیا در زنجیره تامین آگاهی بیشتری را در مدیریت منابع و کار ایجاد می کند.
معرفی و آشنایی با اینترنت اشیا در پزشکی یا IoMT + بررسی مزایای اینترنت اشیا و سلامت

سخن پایانی

شما در این مقاله با اینترنت اشیا در زنجیره تامین آشنا شدید.همچنین از استفاده ی اینترنت اشیا در زنجیره تأمین در بخش های مختلف صنعت آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا (Internet of Things یا به اختصار IoT) به میلیاردها دستگاه فیزیکی در سراسر جهان گفته می‌شود که به اینترنت متصل هستند و اطلاعات را جمع‌آوری می‌کنند و با کاربر و سایر دستگاه‌های متصل به اشتراک می‌گذارند. اگر در واقعیت مجازی این ما انسان‌ها هستیم که به دنیای دیجیتال کامپیوترها قدم می‌گذاریم، در اینترنت اشیا این دنیای دیجیتال است که وارد جهان فیزیکی ما می‌شود.

اینترنت اشیا چه کاربردهایی دارد؟

تقریبا تمام اجسام فیزیکی می‌توانند به دستگاه اینترنت اشیا تبدیل شوند، به شرط اینکه قابلیت اتصال به اینترنت داشته تا از این طریق کنترل شوند یا با کاربر و دستگاه‌های دیگر، اطلاعات رد و بدل کنند. به همین خاطر نمونه‌هایی از اینترنت اشیا را می‌توان در تمام جنبه‌های زندگی انسان، از لامپ‌ها و زنگ در هوشمند در خانه هوشمند گرفته تا سیستم‌های ردیابی موجودی انبار و میزهای هوشمند در محل کار،‌ ماشین‌آلات، تجهیزات، خطوط تولید، انبارها و وسایل نقلیه در حوزه صنایع و حتی در بخش مراقبت‌های بهداشتی پیدا کرد.

پیشنهاد ما به شما

تکنولوژی IoT

آیا تکنولوژی IoT می تواند محیط زیست را نجات دهد؟ تکنولوژی IoT در نجات زمین چه تاثیری داشته است؟

ظهور فناوری های اینترنت اشیا در دستگاه ها و صنایع گوناگون مانند بیمارستان های هوشمند، …

دیدگاهتان را بنویسید