جمعه , 10 فروردین 1403
هوشمند

بررسی کاربرد و اهمیت اینترنت اشیا در صنعت برق ایران

از آنجا که انتظار می رود مصرف انرژی در سراسر جهان طی ۲۵ سال آینده حدود ۴۰ درصد افزایش یابد، نیاز به راه حل های هوشمندانه انرژی به بالاترین حد خود رسیده است. خوشبختانه ، تغییرات عمده ای به سمت مدیریت کارآمد انرژی وجود دارد. از لامپ های هوشمند گرفته تا کنتورها و شهرهای هوشمند و همه این ها تأثیر IoT در بخش انرژی است. با توجه به تقاضای فزاینده برای اتوماسیون فرآیندها و بهره وری عملیاتی، مشاغل بیشتری در حال بررسی موارد استفاده از اینترنت اشیا در مدیریت انرژی هستند.

اینترنت انرژی (IoE): ایجاد فرصت های اینترنت اشیا در صنعت برق و انرژی

عامل اصلی استفاده از فناوری های اینترنت اشیا در صنعت انرژی نیاز به مدیریت کارآمدتر انرژی است. با این وجود ، روش های بیشتری وجود دارد که دستگاه های انرژی اینترنت اشیا می توانند صنعت را متحول کنند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله اینترنت اشیا در ایران را مطالعه کنید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته تأثیر اصلی اینترنت اشیا در صنعت انرژی در موارد زیر نهفته است:

اینترنت انرژی (IoE)

– صرفه جویی در مصرف انرژی:

بهره وری بیشتر انرژی با استفاده از اینترنت اشیا عمدتا به دلیل کنترل بهتر روی مصرف انرژی است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ساختار اینترنت اشیا را مطالعه کنید. این امر منجر به صرفه جویی عمده در هزینه ها می شود و اجازه می دهد تا انتشار CO2 کاهش یابد، که تأثیر مثبتی بر محیط زیست دارد.

– صرفه جویی در هزینه ها:

راه حل های اینترنت اشیا برای صنعت انرژی به سازمان ها کمک می کند تا از طریق نوسازی سیستم هزینه های نگهداری و بهره برداری را کاهش دهند و تلاش انسانی را به حداقل برسانند.

معرفی و آشنایی با اینترنت اشیا در پزشکی یا IoMT + بررسی مزایای اینترنت اشیا و سلامت

– افزایش قابلیت اطمینان منبع تغذیه:

سیستم های انرژی اینترنت اشیا منبع برق پایدار و قابل اطمینان تری را ارائه می دهند که قطعی ندارد.

چالش های IoT در بخش انرژی و چگونگی غلبه بر آنها چیست؟

با وجود تعداد مزایای انکار ناپذیر اینترنت اشیا در صنعت برق ، راه حل های هوشمند انرژی پیامدهای خود را دارند. چالبته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله تکنولوژی IoT در محیط زیست را مطالعه کنید.برخی از مشکلات استفاده از فناوری های اینترنت اشیا در صنعت برق و انرژی عبارتند از:

  • امنیت: به طور کلی امنیت یک تهدید مشترک برای همه راه حل های اینترنت اشیا است. API هایی که دستگاه های شما را به یک شبکه متحد متصل می کنند می توانند به عنوان یک نقطه ورود برای حملات هدفمند استفاده شوند.
    قابلیت اتصال: سیستم شما باید همیشه با حداقل تأخیر در پردازش داده ها و بازخورد، متصل باشد.
    ” یک راه حل برای رسیدگی به مشکلات امنیتی و ارتباطی در محاسبات اینترنت اشیا،استفاده از فناوری محاسبات لبه ای است.”
  • یکپارچه سازی: چالش های یکپارچه سازی ممکن است زمانی ایجاد شود که شما نیاز به اتصال اینترنت IoT جدید به سیستم های موجود قدیمی داشته باشید که اغلب متکی به فناوری های قدیمی هستند. در این حالت، ابتدا باید با مدرن سازی زیرساخت های فعلی شروع کنید.

راه حل های هوشمند انرژی چیست؟

1- نظارت و نگهداری سیستم های انرژی

اینترنت اشیا در صنعت انرژی می تواند برای پیگیری تعدادی از معیارهای سیستم از جمله سلامت کلی، عملکرد و کارایی آن استفاده شود و در نتیجه، نظارت و نگهداری سیستم های انرژی را ساده می کند.

راه حل های هوشمند انرژی چیست؟

مثال: جنرال الکتریک از سنسورهای اینترنت اشیا برای نظارت بر میزان تولید و بهره وری تجهیزات خود استفاده می کند. با استفاده از داده های سنسورها ، GE توانست مدل های نگهداری پیش بینی را بر اساس پلتفرم Predix خود پیاده سازی کند. در نتیجه ، این شرکت می تواند نیازهای تعمیر و نگهداری را بهتر پیش بینی کند، عملکرد بهتری داشته باشد و خرابی سیستم را به حداقل برساند.

کاربرد اینترنت اشیا در رشته کامپیوتر و برق الکترونیک

2- خودکارسازی فرایندها

اینترنت اشیا، ساخت نیروگاه های انرژی کاملاً مستقل را امکان پذیر می کند. همانطور که در بالا ذکر شد ، می توان از سنسورهای هوشمند برای نظارت بر عملکرد سیستم در زمان واقعی استفاده کرد و در نتیجه، با استفاده از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی ، به طور خودکار کارایی آن را تنظیم کرد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کاربرد اینترنت اشیا در زنجیره تامین  را مطالعه کنید.

به عنوان مثال، سیستم مجهز به اینترنت اشیا مستقر در جنرال الکتریک به افزایش کارایی نیروگاه زغال سنگ تا ۱۶٪ کمک می کند، در حالی که انتشار گازهای گلخانه ای را ۳٪ کاهش می دهد. این امر با بهینه سازی احتراق سوخت و تنظیم فرآیند با مشخصات سوختی که در حال سوختن است، یعنی تنظیم خودکار جریان اکسیژن در دیگ بخار، حاصل می شود.

3- ایمنی و پیشگیری از بلایا

راه حل های اینترنت اشیا همچنین می تواند در صنعت انرژی برای بهبود ایمنی عملیاتی و جلوگیری از حوادث تولید و همچنین از بین بردن پیامدهای آنها مورد استفاده قرار گیرد.

بر مثال شرکت گاز و برق اقیانوس آرام (PG&E) از هواپیماهای بدون سرنشین برای یافتن نشت متان در طی آتش سوزی های شمال کالیفرنیا استفاده کرده است. هواپیماهای بدون سرنشین داده ها را به سیستم کنترل یکپارچه منتقل می کردند که به نوبه خود ، به طور خودکار نشت را جدا می کرد تا زمانی که خسارت توسط خدمه در محل رفع شود. این سازمان برای انجام بازرسی های معمول زیرساخت نیز این روش را آزمایش کرده است.

ایمنی و پیشگیری از بلایا

هواپیماهای بدون سرنشین کنترل ایمنی همچنین می توانند به عنوان بخشی از سیستم مدیریت خطر برای کاهش خطر کارکنان در نیروگاه های هسته ای یا در مکان های استخراج استفاده شوند.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS چیست و چه کاربردی دارد؟

4- کنتورهای هوشمند

دستگاه های انرژی اینترنت اشیا مستقیماً مصرف کنندگان را به ایستگاه توزیع برق متصل می کنند و امکان برقراری ارتباط دو طرفه را فراهم می کنند. در نتیجه، آنها می توانند اطلاعات عملیاتی حیاتی را به صورت بلادرنگ برای آژانس های خدمات ارسال کنند. این به آژانس های خدمات کمک می کند تا به سرعت مشکلات مربوط به عملکرد، از جمله قطع را برطرف کرده و از کار افتادن سیستم جلوگیری کنند.

کنتورهای هوشمند می توانند قسمت آسیب دیده یک خط را شناسایی کرده و به طور خودکار جدا کنند، بدون اینکه بر عملکرد بقیه شبکه تأثیر بگذارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله اینترنت اشیا در صنعت حمل و نقل هوشمند را بخوانید.

5- شبکه های هوشمند

کنتورهای هوشمند متصل در یک شبکه، شبکه های انرژی هوشمند را ایجاد می کنند. این نشان دهنده روش دیگری است که می توان از اینترنت اشیا در مدیریت انرژی استفاده کرد.

 شبکه های هوشمند

برای مثال تنسی ، یکی از اولین شهرهایی است که فناوری شبکه هوشمند را به کار گرفت. این فناوری منجر به بیش از ۵۰٪ قطعی کوتاهتر و کمک به جامعه در صرفه جویی بیش از ۱٫۴ میلیون دلار در هزینه های عملیاتی طی یک طوفان شد. علاوه بر این، شبکه های هوشمند تأثیر مثبتی بر محیط زیست دارند و انتظار می رود تا سال ۲۰۳۰ آلودگی هوا را ۳۰٪ کاهش دهند.

6- ساختمان هوشمند

از دستگاه های اینترنت اشیا می توان برای مدیریت خودکار روشنایی، گرمایش و رطوبت در ساختمان استفاده کرد، اعم از دفتر یا خانه خصوصی. به این ترتیب اینترنت اشیا می تواند مصرف انرژی را کاهش دهد و در نتیجه باعث کارآیی بیشتر ساختمان ها شود.

بررسی کاربرد اینترنت اشیا در زنجیره تامین + معرفی استفاده از اینترنت اشیا در زنجیره تأمین در بخش های مختلف صنعت

7- شهرهای هوشمند

درست مانند ساختمان های هوشمند، زیرساخت های یک شهر نیز می توانند از راهکارهای انرژی اینترنت اشیا بهره مند شوند. از سیستم های هوشمند روشنایی خیابان گرفته تا حمل و نقل عمومی برقی ، راه حل های انرژی اینترنت اشیا ده ها راه برای بهینه سازی مصرف برق ، کاهش ضایعات و در نتیجه ایجاد جوامع شهری پایدارتر ارائه می دهند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با کاربرد و اهمیت اینترنت اشیا در صنعت برق ایران آشنا شدید.همچنین از راه حل های هوشمندی انرژ آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

پیشنهاد ما به شما

تکنولوژی IoT

آیا تکنولوژی IoT می تواند محیط زیست را نجات دهد؟ تکنولوژی IoT در نجات زمین چه تاثیری داشته است؟

ظهور فناوری های اینترنت اشیا در دستگاه ها و صنایع گوناگون مانند بیمارستان های هوشمند، …

دیدگاهتان را بنویسید